Zamieszczone przez krzynol
[O1] Przewody podciśnienia.
Zwiń
X
-
[O1] Przewody podciśnienia.
Od jakiegoś czasu mam problemy z rozrywającymi się na łączeniach przewodami podciśnienia. Postanowiłem więc, że wymienię wszystkie na nowe, silikonowe jakiejś dobrej firmy np. Samco.
Zauważyłem u siebie kilka łączeń (plastikowych) przewodów na długości, przykład na zdjęciu.
Problem polega na tym, czy te łączenia są fabryczne, tzn. czy z jakiegoś powodu są one w układzie podciśnienia niezbędne?
Czy może ktoś wcześniej sztukował przewody stosując takie połączenia?
Z góry dzięki za info.Załączone pliki
-
-
Zamieszczone przez byh81to łączenie jest fabryczne tam jest przy zaworze większa średnica wężyka i przechodzi w mniejsząZamieszczone przez sebas101Od jakiegoś czasu mam problemy z rozrywającymi się na łączeniach przewodami podciśnieniaO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Potwierdzam, u mnie też jest ta redukcja. Jak kupiłem moją fure to wymieniłem wszystkie węże na nowe ale na te w otulinie parcianej. Do dziś są w super stanie(1,5roku) z tym że ten od N-75 do gruchy turbiny mi się przetarł o wiązkę przewodów mniej więcej za EGR-em. Albo go nie wsadziłem w te plastikowe uchwyty albo wyskoczył i się ocierał.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
Komentarz